maandag 13 juli 2009

Bijna klaar?????

De laatste timmerweek,
De een na laatste schilderweek,
De laatste werkweek bij Scholten Awater voor de vakantie,
De eerste vakantieweek van Marjan en de kinderen,
Helaas niet twee weken voordat de houten vloer wordt gelegd (de betonnen vloer is te nat),
Twee en halve week voor de verhuizing,
De week dat het tuinproject wordt gestart

Welkom terug bij onze blog. Ik loop een beetje op mijn achterste benen en had even geen energie om de blog bij te houden. Maar in de tussentijd heeft de verbouwing niet stilgestaan. De laatste weken zijn er continu acht tot tien man aan het werk in het huis. Het is een echt kippenhok, maar het schiet wel hard op.
De tegels zitten er in, de wc pot is geinstalleerd, de keuken is bijna gemonteerd, het ruwe timmerwerk is klaar, de muren zijn gestuukt, alle deuren hangen erin, de meeste ramen zijn gemonteerd, alle aansluitingen zijn klaar. Ze zijn druk aan het afwerken: spachtelputz, verven, stopcontacten, laatste latjes aftimmeren (bij bijv. de dakramen).
De sfeer is goed en we zijn erg tevreden over hetgeen tevoorschijn komt uit het stof.....

Het kozijn in de keuken (zie onder) is geweldig en zorgt voor een mooie overgang van tuin naar huis. De vlakverdeling die in de twee zijruiten zit komt ook weer terug in de deuren.




Het keukenkozijn vanaf de buitenkant. De openslaande deuren krijgen een oude donkerblauwe kleur. In de drie witte vlakken aan de bovenkant van het kozijn komt nog donkerblauw ondoorzicht glas. Hier zit echter een langere levertijd op.




De oude gevel van de garage was niet geisoleerd en zag er door de werkzaamheden niet meer uit. Aan de buitenkant van de muur is een soort piepschuim geplakt (voor de isolatie), hierover komt een stuuklaag en een afwerklaag. De achterkant van het huis wordt dus ook wit (net als de voorkant). Vandaag was het eerste gedeelte klaar (moet nog wel afgewerkt worden). Het geeft een heel apart effect. We zijn erg benieuwd naar het eindresultaat.




De achtergevel is onherkenbaar veranderd. De oude schuur is gesloopt en een mooie dame komt te voorschijn.... Aan de onderkant is de isolatie zichtbaar (donkergrijze blokken). In het kozijn boven moet aan beide zijkanten (waar nu witte platen zitten) nog donkerblauw ondoorzichtig glas worden geplaatst. De oversteek is erg groot en lijkt indrukwekkend. We zijn er erg blij mee!!!


En dit is dan ons juweeltje. De nieuwe slaapkamer achter. Een prachtige serene ruimte tot de nok open, wit geverfd, waar in de avond het zonlicht prachtig binnen valt.



Maar goed terug naar de harde realiteit. Er moet nog veel gebeuren en de tijd is nog maar zo kort. We zijn erg benieuwd of het op tijd afkomt. In ieder geval kan de houten vloer beneden niet op tijd gelegd worden omdat het beton nog te nat is. We gaan wel gewoon over 2,5 week verhuizen en leven dan maar op een betonnen vloer.
Deze week starten we het tuin project. De tuin rond het huis is meer een bouwterrein dan een tuin en als we toch beginnen doen we het ook goed en pakken we ook de kerstbomenhoek achter in de tuin aan die ons toch al niet meer zinde.
O ja, voor de liefhebbers: 30 juli gaan we verhuizen. Aanmelden kan vanaf nu op 06 511 77 634.

1 opmerking:

  1. Het kozijn in de keuken zorgt zeker voor een mooie overgang van tuin naar huis. Ook de nieuwe slaapkamer is echt prachtig! Wat een hoop licht.

    BeantwoordenVerwijderen