zaterdag 6 juni 2009

Dakpannen



De dakpannen zijn van het dak! Met vereende krachten (Henk, Wieger, Frank en 4 personen van de koper van de dakpannen) hebben we ze van het dak gehaald. Echt teamwork en het is prettig om in een goed lopend team te werken. Vanaf het moment dat de pan opgepakt werd tot het moment dat de pan in de kar lag zat elke keer ongeveer een minuut.
Om precies 12:00 uur ging de laatste pan de kar in. Daarna hebben we de panlatten en de tengels verwijderd en het dak schoon geveegd. Om half vier stond de ongediertebestrijder al klaar. Er is in een paar planken boktor (en houtworm) geconstateerd. Al het houtwerk (oud en nieuw) is behandeld.
Wikipedia: "De boktor zelf leeft niet van hout en leeft bovendien maar twee weken. De larve echter is zeer vraatzuchtig en kan meer dan tien jaar oud worden voor de verpopping plaatsvindt, hoewel 4 tot 5 jaar gebruikelijker is en als de omstandigheden gunstig zijn nog sneller. De hoeveelheid aangevreten hout is enorm, en de larven kunnen indien ze al te massaal voorkomen hele dakconstructies wegvreten. In oude gebouwen moet de boktor als een gevaar worden gezien."
Ongelovelijk dat een beest eerst vijf jaar in een houten balk leeft en verder niets van de wereld mee krijgt en als hij dan naar buiten mag nog maar twee weken leeft. Maar goed ondanks het harde leven dat het beestje heeft moet ie maar ergens anders heen, want bij ons komt ie er niet meer in.
De timmermannen zijn met de isolatieplaten op het dak bezig. In twee dagen tijd is ca. 35% van de isolatie aangebracht. We zijn erg tevreden over het vakmanschap waarmee gewerkt wordt en de kwaliteit van de zaken die zijn gebouwd. Het duurt echter allemaal wel erg lang. Ik maak me dan ook ernstige zorgen over de opleverdatum. De aannemer zegt dit het allemaal wel goed komt. Maandag komt er 1 extra timmerman bij en dinsdag nog een. Ik ben echter nog niet gerust. Over zes weken moet alles klaar zijn (incl. schilderen). Dat is zo voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten