zaterdag 23 mei 2009

Weer een mijlpaaltje

Een halve kuip zand, anderhalve zak (25 kg per zak) cement, een half zakje vezels, een emmer water. Dan nog een halve kuip zand en een halve emmer water. Dat is het recept voor een goede dekvloer.




Gisteren om 10:00 uur kwam de legger (gespecialiseerd bedrijf) pas aan. Hij had zich verslapen, zijn vaste collega was ziek en de persoon die hem daarvoor in plaats zou meehelpen had zich afgemeld. Hij was duidelijk niet goed te spreken. Lekker begin van de dag.

Wat een zwaar beroep; 13 kuub zand scheppen en de halve dag op de knieen. Halverwege de dag kwam de aannemer nog even kijken. Hij liet me fijntjes weten: 'ze gaan allemaal kapot'. Op mijn vraag wat er kapot gaat verduidelijkte hij dat dit de mensen zijn die dit beroep uitoefenen. Na het nog een uurtje te hebben aangekeken (ik had ook genoeg andere dingen te doen en we betalen ervoor dat het uitgevoerd wordt en niet om het zelf uit te voeren) heb ik toch maar aangeboden om mee te helpen. Vier uur lang zand scheppen, cement zakken aanvoeren, enz. Om 19:30 uur was het klaar en was ik ook kapot (gelukkig maar voor 1 avond).



De dekvloer ligt er mooi in en we hebben weer een mijlpaal bereikt. Het huis lijkt er groter door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten